Centi_30.jpg 508

 

 

 

December 28. Vasárnap

Ma éles lövészetre mentünk. Rajonként vonultunk fel, feküdtünk a megfelelő pózba, szögbe és adtunk le célzott lövéseket.

Egész nap torkaszakadtukból üvöltöttek a tisztesek. Azt mondják különösen nagy nyomás alatt vannak ilyenkor, amikor a sorállományú beosztottak kezében élessé válik a fegyver. Könnyű rossz felé fordítani a csövet.

Csak pár lőszert kaptunk, pár percre, amikor már hason feküdtünk.

– Nem mozog, nem forgolódik! Előre néz, kussol! – hallottuk folyton. – Lőszerhez, fegyverhez nem nyúl, csak ha parancsot kap! Fegyver csöve előre néz, aki felemeli, lelövöm!

A tiszteseink iszonyú feszültek, ketten hátul folyamatosan figyelnek minket kibiztosított, csőre húzott géppisztollyal. A laktanyaparancsnok kikapcsolt pisztolytáskával tart szemlét mögöttünk. Néhány hónapja történt valami baleset, azért ilyen idegesek.

Egyszerre kell tárazni, tölteni, kibiztosítani, felhúzni, célra tartani.

– Cél a Szabó család! –hangzik mögöttünk. – Tűz!

Lelőttük a Szabó családot, az egymás mellett menetelő különböző méretű gyalogost ábrázoló célt.

– Rendben emberek, most cél az „Anya gyermekével”! Szarjanak a karácsonyra! Lőjék őket!

Anya gyermekével stilizált géppuskafészekben egy magasabb meg egy kisebb embert imitáló fémlap, találatkor dől el.

Szartam a karácsonyra, asszonyt, gyereket lőttem.

A bejegyzés trackback címe:

https://surrano.blog.hu/api/trackback/id/tr524897550

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

lutria 2012.12.28. 14:47:03

Az én kiképzésemnél utólag azt furcsálltam hogy a fegyveres kiképzés talán néhány óra volt összesen + 10 alatti lőszer ellövése-amíg minket is erősen figyeltek,majd később amikor krónikus őrhiány volt a laktanyában(mert mindig elvezényelték őket más laktanyákba)minden további oktatás/kiképzés nélkül nekem is kezembe nyomtak 3-5 tár lőszert-mindha egy kapcsoló átállításával harcképzetté váltam volna-kiraktak egy őrbódéba az elhagyott Börgöndi reptér távolabbi sarkába egyedül.Ha bárkinek kellett volna a csúzlim 2 lehetőség lett volna vagy lecsapnak és elveszik,vagy lelövöm az illetőt,feltételezem hogy akiket az alapkiképzésen túl még 1 hónapig oktattak "szakirányban" azok mást is tehettek volna...

bistvan62 2012.12.28. 16:09:42

Semmi fantázia ezekben a katonákban, a román hadseregben is így nevezték anno a géppuskás céltáblát. A közszállítási járműveken volt egy szélesebb szék ilyen felirattal: Fenntartva anya és gyermekének

sóskatáska 2012.12.30. 00:04:43

Ez egy kamu blog. Ekkora baromságokat bazzee

Flankerr 2012.12.31. 11:37:05

@sóskatáska: Gratulálok az építő jellegű, tényekkel megerősített hozzászólásodhoz..

lyken 2013.01.02. 10:52:06

@Flankerr: Hagyd, sportszerűen trollkodik valamiért. Már más posztoknál is csinálta.

Zsolt Gregovszki 2013.01.19. 11:52:47

@sóskatáska: A véleménynyilvánítás a szíved joga, de miért is olvasod ha nem tetszik????
süti beállítások módosítása