Centi_30.jpg464

Február 10. Kedd



Ma felkerestem a főhadnagyot, aki a sportszázad felállításán ügyködött. Ki akartam deríteni, hogy a jelentkezésem az mennyire jelenti a tényleges áthelyezést, de olyan Ippont kaptam, csak úgy repültem.

 Judo3.jpg

A konyhán szinte alázatosan hajbókoló fiatal tiszt rám förmedt, hogy mit izgulok, leadtam a jelentkezésem, nem? De, leadtam. Akkor meg mit türelmetlenkedek, minek zaklatom? Ő nem Mózes, hogy átvezessen a mostani szolgálati helyemről a tutiba, majd kiválogatja, akit alkalmasnak talál cselgáncsosnak.

Ja, hogy nekem van némi tapasztalatom? Hogy versenyszerűen csináltam?
Na ne képzeljem, hogy ennyi elég! A szocialista hazánk iránti elkötelezettség legalább olyan fontos, ha nem fontosabb, mint a cselgáncstudás. Jó edzőik vannak, bárkiből jó cselgáncsost csinálnak, ha akarnak. Én tudhatnám a legjobban, hogy mire képes a határőrség, mikor hentesekből, villanyszerelőkből kiváló szakácsokat képzett alig egy hónap alatt.
Tudtával tegnap mindenki tökéletesen levizsgázott. Mindenki előállította a saját ételét, amit a zászlós elvtárs kivétel nélkül magas minőségűnek értékelt. Információi alapján még én is valamelyest elfogadható levest főztem, holott azt hallotta, a novemberben vonult szakácsok közül én vagyok a legkevésbé tehetséges, a többiek még lehetnek kiváló szakácsok, de bennem a zászlós is erősen kételkedik.
Ha úgy cselgáncsozom, amilyen szakács lettem itt, akkor ő inkább nem válogatna be, bár megjegyzi, hogy az egész laktanyából csak ketten voltunk, akik cselgáncsoztak korábban, ami miatt jól jönnénk, de ő nem állít olyan merev feltételeket, hogy pont cselgáncsozni tudjon, aki bekerül a cselgáncs csapatba.
Igaz, az se feltétel, hogy jól tudjon főzni.

– Figyeljen Dvorszky, húzzon most előlem, majd meggondolom mi legyen magával. Leléphet. – fejezte be.

Ez Ippont ért, földre küldött.
Igazából nem tudom, hogy a zászlós utál-e engem vagy nem, mert azt, hogy gond van velem a főhadnagy csak tőle tudhatja, de összességében legutóbb, mikor a hentes behajtott hozzá, azt hittem minimálisan rokonszenvezik velem.
Most úgy néz ki, alám tett, besározott, nehezen tudom elképzelni, hogy ezek után a főhadnagy beválogat.

Az viszont jól látszik, hogy nem számít a szaktudás, lehetek bármi, tehát bárhova, bármilyen feladatra keresnek embert a jövőben, jelentkezni fogok. Nem leszek rosszabb kőműves, villanyszerelő, birkózó, díszszázados, mint amilyen szakácsok lettek a társaim.

Csak a konyháról el végre.

A bejegyzés trackback címe:

https://surrano.blog.hu/api/trackback/id/tr495067313

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

hungarisztan 2013.02.10. 15:14:22

A Néphadsereg mottója: Ami gurul, azt ölben visszük, ami szögletes, azt gurítjuk – de csak addig, míg a sarkai le nem kerekednek, mert onnantól természetesen ölben visszük.

Oldm4n 2013.02.10. 16:13:38

Amikor bevonultam egy igen prominens, történelmi SC igazolt III. osztályú súlyemelő versenyzője voltam, nehézsúlyban. Mindenáron sportszázadba akartak rakni. Alig bírtam lebeszélni őket -"Hadd legyek én igazi katona!". Hála Istennek a sorozótisztem egy igazi úriember volt, ráadásul katonatiszt, pontosan megértette, miért szeretnék katona lenni. A volt osztálytársam, akivel együtt vonultunk, simán lehülyézett, amiért elkummantottam a sportszázatod. Katona akartam lenni... :)

Oldm4n 2013.02.10. 16:14:34

(De ez NEM a MN, ez a BM Határőrség, nem is ugyanaz a minisztérium.)

T5H 2013.02.11. 22:31:28

Fényképészként pecsételtem az útlevelekbe, kutattam a vagonok alját, a kerületnél pedig egy sültamatőr készítette a képeket, aki nyolcadikos korában fotószakkörbe járt. Az akkori bevonuláskor ő volt a legmagasabban képzett ezen a szakterületen. Amikor én vonultam be, épp nem kellett fényképész. Megjegyzem, én jártam jobban.

Dvorszky határőr 2013.02.12. 13:08:38

@hungarisztan:
Valahogy nem a logika mozgatta a rendszert, az jól látszott. :)

Dvorszky határőr 2013.02.12. 13:09:28

@Oldm4n: :)) akkor jól látom nem csak én voltam ilyen csökönyös. És neked megérte lemondani a sportszázadról?
:)

Dvorszky határőr 2013.02.12. 13:10:07

@T5H: Miért jártál jobban? A fényképész szolgálat nem tűnik olyan vészterhesnek?
:)

Oldm4n 2013.02.12. 14:35:14

Megérte-e? Sportoltam azóta eleget. 41 vagyok, ha minden igaz, én vagyok az idei OB egyik nagy esélyese. Tavaly, ha el tudok indulni, megnyerem. (Csak olyanok vettek részt rajta, akik még soha, de soha nem győztek le.) Hosszú távon igen, megérte. Akkoriban néha (harcászat, mond valamit??) úgy gondoltam, nagy hülyeség volt. Ám elég volt imádott nagyapám, aki felnevelt, aki tisztességre és becsületre tanított, szemébe nézni, tudtam, hogy megéri, akármekkora az ár. (56-os katonatiszt volt, 1989-ben rehabilitálták, majd ezredesként temették el) Soha nem felejtem el, amikor először látott egyenruhában, az első eltávnál, "Alezredes úr, kérek engedélyt belépni!" MEGÉRTE? IGEN, MEGÉRTE.

T5H 2013.02.12. 18:30:25

@Dvorszky határőr: A FEP-en nagyon pörög az élet. Nem volt idő unatkozni. Gyorsabban telik a kötelező katonáskodás, mintha unatkoznál. Az ország belsejébe' unatkoztak a vitézek, oszt' egymást basztatták unalmukban. Mi csak hírből ismertük a különféle gyerekes szívatásokat.

Dvorszky határőr 2013.02.13. 13:08:35

@Oldm4n: :)) Ok teljesen világos és mélyen érthető. Még irigykedem is, nekem mind a két nagyapám meghalt, mielőtt megszülettem.

A idei OB-hez meg egy kalappal. ?ikor rendezik amúgy?

Dvorszky határőr 2013.02.13. 13:10:05

@T5H: Igen az unalom az valóban nem volt ismerős érzés benn sosem. :)

Oldm4n 2013.02.13. 15:57:27

Gusztus 9-10-11 elvileg, remélem összejön a rávaló. :/ Gondolom sejted, hogy Orbán király nem ad pénzt semmire, ami nem foci. Vagy összeszeded magad, helyi vállalkozóktól, vagy nem mégy versenyezni... sajnos itt tartunk! Sajnos mindenem ráment már a sportra, de a legfelháborítóbb az, hogy hogy kérkedik külföldön a "magyar" sportdiplomácia az eredményeinkkel. Egy büdös fillérjük nincsen az ÉN eredményemben! (Remélem ez a botrány egyszer kipattan.) :(

Dvorszky határőr 2013.02.14. 17:30:53

@Oldm4n: Azért basszus, hogy mindenhol ez megy, ez felháborító. Tényleg tudnia kellene mindenkinek, hogy az élsportoló még mit ad bele, azon túl, hogy sportol. Eléggé komolyan árnyalja a képet és emeli a teljesítményét.
Hányinger ami itt megy.
Igyekszem majd augusztusban figyelni az eseményeket. :)
Kitartást!
:)

Oldm4n 2013.02.14. 17:36:46

Hahaha, hozzánk a tévé sem szokott kivonulni. "Nincs tömegbázisa a sportnak!" felkiáltással. Persze, de hogy legyen, ha nincsen a köztudatban? (Amit egyébként ők formálnak ilyenné.)
süti beállítások módosítása