Centi_30.jpg398

 

 

 

Április 17. Péntek

Eligazítást tartott a Hortományi alhadnagy a szakácsoknak. Félórás beszédében nem mondott semmit, csak értelmetlenségeket. Felálltunk sorban, Basa, Robi, én és a két konyhamunkás, akiknek az egészhez semmi közük nem volt.

A se füle se farka beszédben hemzsegtek az olyan fordulatok, hogy a konyhai higiénia olyan alapfeltétel, mint, akinek a hűtőszekrények mögötti területet is, mert azt nem lehet kihagyni, ugyanis a legfontosabb az, hogy a szolgálatot pontosan fel legyen dolgozva.

Elragadtatásában a negyedik-ötödik szó után minden addigi témájáról megfeledkezett, néha hosszabb szüneteket is tartott, s a szavak közti csendben fel-felbukkant az elfojtott röhögés, vinnyogás, de most nem vette észre.

Berúgott, meghibbant vagy megjelent neki valamelyik kiforratlan, marginális, önpusztító vallás háborúistene. Nem derült ki mit akart mondani, az se, mit is mondott tulajdonképpen, mi célból jött be és milyen választ vár a legvégén feltett, hasonlóan precíz ténykérdésre.

Köhécseltünk egy kicsit a beállt csendben.

Majd Cupi felkiáltott, hogy “Ez a beszéd!” és kicsattogott a konyháról.

Meghibbant?

me_in_straitjacket_by_mandrilo_curva-d331kno.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://surrano.blog.hu/api/trackback/id/tr815036086

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

csima67 2013.04.17. 14:47:49

Ott voltam!!! 87 aug-ban szereltem, szintén a törzsszakaszból. Telexes voltam F2-n. Nitro-ra nem emlékszem, valamilyen Laci volt az öreg mellett az írnok, lehet hogy Őt váltotta?

Dvorszky határőr 2013.04.18. 18:45:49

@csima67: Na hát üdvözlet! Nem tudom, hányan leszünk a végére, akik itt szolgáltunk, de kezdünk gyülekezni.
Nitró igazából nem írnok volt, pontosan már nem is tudom mi volt, csak mivel az én körletemben volt vele volt sok konfliktusom.
:)

Maczi 2013.10.15. 02:40:40

Nitró névre én sem emlékszem.
Cupi mindig ilyen volt. :) A sofőröknek is hasonló szellemben tartott eligazítást a holttérről. Igaz, sosem volt jogsija. :)

Dvorszky határőr 2013.10.15. 14:43:15

@Maczi: :))) de mindig igyekezett, hogy okosnak látszon. :)
süti beállítások módosítása