Centi_30.jpg54

 

 

 

54!!!
54!!!
Ötvennégy napom van hátra!!
Nem kerek szám és mindig a kerek számokat szoktam ünnepelni, de szép szám, ugyanis tízszer ennyi a katonaság! Vagyis 540 nap. A katonaság 90%-a mögöttem van, 54 napom van, a 10%, és leszerelek!!
Iszonyú lassan telik az idő! Kicsit olyan, mintha megállt volna, ha nem volna centi, azt hinném megállt. De nem, megy ez csak rettentő lassan.
10%.
Bírd ki, nem sok.

 

 

1988. március 26. szombat


Ma megint tranzitőrnek vittek.
A pakisztáni pereputty még mindig itt van, most már tényleg nagyon büdösek.
Nem látszik, hogy ez őket különösebben izgatná, de az utasváró légterét alaposan belengi. Mivel csak néhány széksorral lett az ő térfelük leválasztva, így a szag korlátozás nélkül terjedhetett.

A többi utas eleinte csak sima csodálkozással vegyes undorral lépett a váróba, nem feltételezve, hogy ez a szag állandó résztvevője az itteni életnek. De mikor már hosszabb ideje semmi jele annak, hogy ez elmúlik, sokan fintorognak, szóvá teszik, az arra járó reptéri dolgozóknak, akik amúgy tehetetlenek, és néhányan egyenesen  öklendezni kezdenek, a lehető legtávolabb menekülve.

Kistatárt váltottam, mesélte, hogy ma újra nagy a kapkodás az útleveleseknél, mert úgy tudni Carlos megint megpróbál bejutni az országba. Nem értem miért próbál időről időre bejutni hozzánk, de valamiért nagy a kísértés. Holott ki lett már utasítva innen, meg a legtöbb szocialista országból, mégis vissza-visszatér.

Kistatár mondja, hogy volt itt egy olyan tiszt, akit még sohasem látott, és felhívta a figyelmét, hogy most fokozottabban figyelje az őrizeteseket, ne szaladgáljanak a kicsik sem, mert ez a Carlos mindenre képes, még egy gyereket is képes túszként elfogni, vagy pajzsként maga elé tartani. Az útlevélkezelők azon lesznek, hogy felfedezzék és megakadályozzák, hogy bejusson, de mindenre fel kell készülni, remélhetőleg tűzharc nem lesz.

Hát ezt én is nagyon reméltem, mert annyi pajzsa lett volna, amennyit csak akar, ugyanis ezeket pakisztáni kölköket nem lehet kordában tartani, továbbra is szaladgálnak a váróteremben. Mivel ők is büdösek, az utasokon jól látszik a viszolygás, amit tetéz az is, hogy valamiért ezek a zsebkendő használatát nem ismerik.
Mindegyiknek folyik az orra, talán felfáztak mind a kemény márványon alvástól. Csorog nekik rendesen, leginkább akkor törlik le a kezükkel, ha már nagyon sok csorgott a szájukba. De ilyenkor vagy csak alkarral szétkenik az arcukon, vagy belegyűjtik a tenyerükbe és az első útjukba kerülő dologra rákenik.

Ezt az egyik középkorú hölgy megelégelte, és valami kis cukorka kíséretében mindegyiknek kiosztott pár darab papír zsebkendőt. A cukorkának nagy sikere lett, viszont a zsebkendőket - a hölgytől nem is nagy távolságra - mindegyikük szinte egyszerre dobta el, mintha égetné a kezüket.

Rám ügyet se vetettek, de a gumibotot készenlétbe helyeztem, hogy ha valamelyik a taknyos képével, kezével veszélyesen megközelítene, akkor el tudjam hessegetni.
ima.jpgA felnőttek rendszeresen imádkoznak, kis szőnyegeket terítenek le, és arra térdelve hajlonganak.
Láttam már ilyet arab pilótáktól is.
Ma két pakisztánival is megtörtént és azon tűnődtem, hogy vajon csak véletlen, és nagyon szégyellik, ha megesik a hajlongás alatt, vagy simán lehet ima közben fingani?

ima2.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

____________________________________________________________________________________

Carlos a sakál, magyar nyelvű dokumentumfilm (youtube)

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://surrano.blog.hu/api/trackback/id/tr55800816

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

dwr 2014.03.26. 20:54:54

Szia Dvorszky!

A centi számlálgatásból beugrott egy szertartás amit elvégeztünk talán 90-nél vagy száznál, illetve 60-nál és harmincnál. A performansz neve: robban a 90(100)- 60-30. Az akció szigorúan sötétedés után indult. HT már rég hazament, csupa sorállományú volt csak bent. Egy a laktanyaépülettől megfelelő távolságban, de mindenképpen jól látható helyre leraktunk 90-nél 3db, 60-nál 2db,
30-nál 1db bagarol cipőkenőcsöt (boxot).
Belenyomtunk mindegyikbe 1-1 flakon kincstári, lejárt szavatosságú Barbon borotvahabot (a raktárban volt 2 kartonnal, hogy maradhatott ott, lövésem sincs). Ezután meggyújtottuk a a boxot, rohantunk fedezékbe. A cipőkrém faszán égett és nemsokára már robbant is a 90-60-30. Rohadt erős durranás(okkal)-al és csak nagyon gyenge havazással ért véget az "ünnepség". Piszok jól szórakoztunk.(volt sör és barna címkés barack is)

üdv: kisberben

alte trottel 2014.03.27. 02:04:49

Igen, szabad ima közben fingani.

zsolt64 2014.03.27. 09:27:18

Nem akarom senkinek a vallási érzéseit megbántani, de idemásolom amit találtam erre a témára.

Tisztaság
Ez a test tisztaságát, az öltözet tisztaságát és a hely tisztaságát foglalja magában, ahol az ima történik. A testünket meg kell szabadítani a "hadath"-tól (egy iszlám fogalom a test tisztátalanságára). Kétféle hadath van:

1. Nagyobb "hadath": ami fürdéssel jár (az egész test tisztítása), amit pl. tudatlan magömlés (alvás közben), nemi érintkezés, menstruáció vagy szülés okoz. Ilyenkor guszlt (teljes fürdést) végzünk.

2. Kisebb "hadath": ami mosakodást von maga után. Ez történik alvás után és valahányszor kijön a test két kivezető nyílásán: vizelet, ürülék, szél vagy hasonlók. Ilyenkor wudut (mosakodás) végzünk.

Tehát nem hinném hogy az ima közbeni szellentés engedélyezett, hiszen akkor már ismételten tisztátalan állapotban van a hívő...

A hivatkozás forrását nem jelölöm meg, de: Google is your friend ...

zsolt64 2014.03.27. 09:31:44

@zsolt64: A wudu (mosakodás) érvénytelenné válása
A wudu érvényét veszti és meg kell ismételni, ha a következők bármelyike történik:

1. Bármi dolog kijön a test két kivezető nyílásán, azaz vizelet, szél, ürülék vagy hasonlók.
2. Mély alvás.
3. Eszméletlenség vagy tudatzavar bármilyen ok miatt.

zweitakt 2014.03.27. 14:25:53

Ima közben nem szabad fingani, mert az ima szentségét sérti!
Fingás közben szabad imádkozni, mert az imádság mindig helyénvaló és helyes!

Dvorszky határőr 2014.03.28. 12:44:45

@dwr: Szia Kisberben!

Hát ha volt is valamilyen ünneplés, ilyenre nem emlékszem, kötve hiszem, hogy lett volna, de mindenesetre érdekes jelenség lehetett. :))
És kincstári barbonról se hallottam soha, kiváncsi vagyok milyen harci helyzetre lett eltéve :))

Dvorszky határőr 2014.03.28. 12:47:03

@zsolt64: Azt hogy szabad, én is nehezen hittem volna, de azt hogy ezzel az egész szentség tönkremegy nem tudtam. De szerintem a pakisztániak se, mert úgy csináltak, mintha nem történt volna semmi. :))
@zweitakt: korrekt szabály :)))

dwr 2014.03.28. 19:46:00

@Dvorszky határőr:

Természetesen csak HT-któl szigorúan mentes helyen lehetett megcsinálni, és a Fep meg nem ilyen hely volt :(( A kincstári Barbonról talán Sopronban hallottam egy kósza mende- mondát de a forrása -egy raktáros- sem látott még, pedig egy iszapszemű öreg harcsa volt. Ezért volt döbbenet a kb két karton létezése. A szavatossági idő már több mint 4-5 éve lejárt volt.

üdv: kisberben
süti beállítások módosítása