Centi_30.jpg389

 

 

5. hónapja vagyok katona!! Vissza van 13.

 
Április 26. Vasárnap


Tényleg elkezdtek a tisztek szívatni, mert reggel, amikor keltett az alegységügyeletes mondta, hogy ilyet még sose látott, hajnal öttől este nyolcig vagyok beosztva szolgálatba. Szitkozódtam, de ezt már egy Nitró nem tudja elintézni, ez Cupi vagy a Gitti műve.

Jonathan-Ducruix9.jpgMajd szétrobbant a fejem, őrjöngve mentem le a konyhára, dühömben takaríttatni kezdtem a konyhamunkásokkal. Bár ebben igen komolyan közrejátszott, hogy két nagyképű törzsszakaszos sofőrt küldtek le, egy korosztállyal idősebbek, mint én, de már többször ugráltattak mindketten, amikor alegységügyeletes helyettesek voltak.

Az a jó büdös kurva szocialista Jóisten nem lehet teljesen ellenem, mert pont amikor vadul sikáltak, betoppant Nyírő alezredes, a laktanya parancsnok, lökni. Ilyen mákot, mert nem mismásoltuk a takarítást, hanem keményen hajszoltam a segédeket, és, hogy csituljon a dühöm, még én is beálltam melléjük. Az a gyanúm, hogy Nyírő is hallott rólam, mert csak engem kérdezgetett, ahogy álltunk előtte a konyhamunkásokkal. Az egyik úgy tartja a sikakefét, mint díszszemlén a fegyvert, de Nyírő komolyan veszi magát, tuti nem kapná el a röhögőgörcs, ahogy engem kerülget most.

Valószínűleg az is a fülébe juthatott, hogy a konyhán éjszakánként néha isznak a katonák, mert aztán kifele menet, most is szaglászott az öltözőben, de megint nem szólt semmit, csak gyanakvóan meredt a szemembe.

Se Robi, se Basa nem volt ma szolgálatban, lenyomtam egyedül 5-től 20-ig.

(Kép forrása: Jonathan Ducruix)

A bejegyzés trackback címe:

https://surrano.blog.hu/api/trackback/id/tr975052198

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

É2I 2013.04.26. 11:10:51

Mivel én is adtam konyha szolgálatot leírom:
Nálunk a konyha reggel ötkor nyitott. A szolgálat - eligazítás után - nyolckor kezdődött 22-ig. Majd másnap öttől nyolcig egy kis ráadás.
De csak kopaszok voltak mosogatni,felmosni, moslékolni, igaz azt orrba-szájba.
Több dolgot utáltam benne, de egyet nagyon; a surranómon napokig kiült a só, át volt ázva.
Viszont mindig volt egy kis plusz kaja és tudtuk miből szabad enni, miből nem :)
Ja és láttuk, mit is lop haza az élelmezési tiszt. ;)
Volt egy 15-20 egyedes sertés állomány. Szinte minden hétvégén volt disznóvágás, amiből mi semmi mást csak a fülét, farkát, orrát kaptuk meg tarhonyával. El is neveztük eme nemes étket malacarcnak. Utálom azóta is a tarhonyás húst. :)
süti beállítások módosítása