Centi_30.jpg209

 

 

 

 

Október 23. Péntek

 
Ma megint én voltam a legidősebb a váltásban.
Ez jelenthetne jót, de Szilasi volt F1-en az ügyeletes és Heroldot, egy kis Mamutot tett meg helyettesének. A kisMamutok fél évvel később vonultak, mint én, mostanában kezdik őket komolyabb szolgálatra fogni.
Herolddal nem nagyon kedveljük egymást, ő egy taplónak tart engem, én gerinctelen csúszómászónak őt.

Már tizedes, és úgy beszél mindenkivel, mintha ez a tény bármire feljogosítaná. Jó, ez tulajdonképpen így is van, de utálom, ha küzdenem kell a kopaszokkal.
Végigküzdöttem a kopaszságom az öregekkel, nincs kedvem végigküzdeni az öregségem.
De ma muszáj volt valamit tennem.
Egyre többször kerülnek a nálam fiatalabb tisztesek befolyásos pozícióba. És ha nehezen viseltem, hogy ugráltatnak az öregek, százszorosan szarul élem meg ugyanezt egy kopasztól.

Herold ugyanis úgy készítette el a váltást, hogy majdnem többet álltam kinn, mint a kopaszok. Kimondani is szörnyű, majdnem megszopattak a kopaszok!
DÚÚrva!!
Az első néhány órában még fel se nagyon tűnt. Amikor belekezdtem a negyedik órába kinn a betonom, kezdett derengeni, hogy mi ez. Az ötödik órában mentem be, a fegyverszoba felé haladva szóltam Heroldnak, hogy beszédem van vele, jöjjön.

Jött készséggel, azt hitte valamit mutatni akarok, és tulajdonképpen jól hitte. Az ajtóból bebasztam a géppisztolyt a szekrénybe, ami olyat csattant, hogy Szilasi is kinézett az iroda ajtón.

– Mi az? Mi történt?

Herold jól látta, értette is. Úgy álltam ott, láthatta, hogy a következőkben a csontját töröm. Lehet, hogy nem most, de komolyan gondolom, és az sem lényegtelen, most mit mond.

telesport1.jpg– Semmi, semmi probléma. – válaszolt sietve.

– Gondolom, nem is lesz. – sziszegtem neki, ő némi habozás után bólintott.

Benn maradtam hosszan pihenni.
Az utolsó órában odajött hozzám, hogy csak úgy jön ki a dolog, ha még egy órára kimegyek. Meg Szilasi be van szarva, október 23.-a van ma, benn a laktanyában Karhatalmi Riadókészültségben (KH Riccs) vár az egész század, itt is jobban kellene figyelni.
Rendesen beleegyeztem, nem vagyok én olyan szemét. Tartsák szem előtt, hogy idősebb vagyok, ennyi.

Végül egyetlen nálam fiatalabb volt, aki ugyanannyit pihent, mint én, a többiek egy órával kevesebbet.

Na így kell ezt.

A bejegyzés trackback címe:

https://surrano.blog.hu/api/trackback/id/tr945522785

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

álfirkász · http://narancsosliba.blog.hu/ 2013.10.23. 11:44:14

Azért az ilyen történetekkel... szóval lehet, hogy előbb-utóbb le fogok szokni a nosztalgiázásról, mert jönnek elő a kellemetlen emlékek, a civilben pofánverendő katonatársakról. :D

Dvorszky határőr 2013.10.24. 10:06:46

@álfirkász: Hátha fenn vannak a facebook-on. :))

álfirkász · http://narancsosliba.blog.hu/ 2013.10.24. 10:13:03

@Dvorszky határőr: az egyik fent van. Most zöldségkereskedő. És arcra nem is változott. :D

Szerencsére nem nagyon emlékszem már a nevekre sem. Akiére igen, azokkal nem nagyon volt bajom. :)

szepi79 2013.10.24. 10:16:28

Dvorszky határőr, jól olvasom, hogy pont azt a tiszteletet követeli meg alanyi jogon, pusztán a kora alapján, amit Ön nem adott meg az idősebb/ranggal rendelkező elvtársainak? :DD

nagy franc vagy te :DDD

Dvorszky határőr 2013.10.24. 18:43:05

@szepi79, első ezen a néven: @hungarisztan:
Abszolút jogos. :))

És így múlik ez az EMBER dicsősége. :)

wrstjnethn 2013.10.28. 17:59:44

Érdekes hely a sereg. Tök egyszerűen kiszámolható, hogy ha N ember M helyen ad őrséget T ideig, akkor egy ember MxT/N ideig áll kinn. És nincs vita, meg ki az idős, kopasz, kivel b...unk ki, stb. Minek mindig beosztást csinálni, variálni meg cserélgetni?

Mondjuk ezt te is kiszámolhattad volna ráérős idődben és akkor kiderül, hogy szopatás volt-e a kinn töltött idő mennyisége.

bagamoyo 2013.12.01. 13:24:05

Ha legalább öregedő tisztes volt a váltásban tilos volt mást kijelölni. Ez aranycsillagos elvárás volt. Nem márványba vésett, de alapos okkal lehetett csak eltérni, tőlem többször rákérdeztek, pl. Bár 450 felett már a válasz csak annyi volt,- Hogy tudjak nyugodtan pihenni. :D Ezért mindig le is húzták a 17 felettit, ami a kutügyeknek - egyébként - megjárt.
süti beállítások módosítása