Centi_30.jpg391

 

 

Ez a 150. napom!!! Hurrá! Kurva jó!

Bár még két és félszer ennyi hátra van
.

Április 24. Péntek

No150cake.jpgA tegnapi jelenet miatt valószínűleg egy darabig nem megyek sehova. Mivel minden mindegy lett, a délelőttös szolgálat után bejelentkeztem az Öreghez. Elmondtam, hogy kihallgatásra akarok menni Nyírőhöz. Alig kapott levegőt, azt hitte, azért jöttem, mert Koltay rendelt kihallgatásra a tegnapi hülyeségem miatt, de amikor előadtam, hogy a laktanyaparancsnok elé akarok járulni, hogy elintézze, ne itt helyezzenek a 2. századba, hanem határszélre dobjanak le valahova, például Sopronba, igen Sopron jó lesz, akkor kiakadt.

Tekintetei cikáztak körülöttem, és a fura kappanhangján kiabálni kezdett, hogy mit képzelek, hogy neki erre van ideje? És hogy gondolom, hogy innen legalulról pont a laktanyaparancsnok elé tudok járulni ilyen marhasággal.

– Dvorszky, maga nem normális, de ha ragaszkodik hozzá, majd májusban visszatérhetünk erre, de addig ne is gondoljon rá.

Délután részt vettem köteléken, kihirdették, hogy bent töltendő szabadnapon leszek öttől. Kötelék után kihallgatást kértem Cupitól újra. Elmondtam, hogy úgy nézem nem kaptam könyvet, de én szeretnék kimenni. Kérek engedélyt blablabla...

Hüledezve dülöngélt az asztal mögött, egy pillanatra azt hittem rosszul lett.

– Azt a kurva úristenit magának! Ilyen pofátlanságot én még nem láttam! Nem küldi fel a vacsorát időben, de haza akar menni? Ha így folytatja az életben nem fog! Takarodjon ki az irodámból! Még ilyen pimaszságot! Maga büntetésben van, ha nem vette volna észre! Majd, ha rendesen elvégzi a feladatát, kérhet kedvezményt, addig ne is lássam! Kifelé!

Szót fogadtam, de felemelt fejjel, kimért mozdulatokkal tettem, az iroda ajtót is nagyon lassan csuktam be, hogy hadd visszhangozzék a folyosón az Öreg hangja. Volt is hatása, többen kinéztek a körletekből. Óvatosan bekattantottam a zárat, elengedtem a kilincset, az elképedt alegységügyeletesek arcába mosolyogtam, beintettem egy jó nagyot a folyosó végén ámuldozó Nitrónak, majd nyugodt léptekkel, elégedett arckifejezéssel mentem le gyúrni. Körlettakarítás, folyosó sikálás? Csinálja, aki akarja. Magasról tettem mindenre.

Mit csinálhatnak velem? Nem engednek haza? Hogyan? Jobban? Még néhány hétig? Kapjátok be, leszarom.

A bejegyzés trackback címe:

https://surrano.blog.hu/api/trackback/id/tr665052173

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

johnibyg 2013.04.24. 13:54:13

Te most ennyire örültnek akartad láttatni magadat? A többi gyerek mit szólt hozzá?

Dvorszky határőr 2013.04.24. 15:40:43

@johnibyg: Hát lehet, hogy a posztokban nem domborodik ki, de sokat voltam a konyhán, gyakorlatilag Basával és Robival érintkeztem, Basa egyre kevesebbet volt jelen, ővele jóban voltunk, de igazából Robival való hangulat határozta meg az alaphangulatom, szinte folyamatosan, 24 órában dühös voltam rá, aztán mindenki másra. és emiatt egy idő után, szinte minden mindegy lett. És egy időben tényleg volt olyan vélemény, hogy bekattantam. :) De mostmár minden rendben. :)

(h)öreg 2013.04.24. 19:48:31

Azt hiszem már írtam itt, hogy a leghosszabb idő amit bent töltöttem,5 hónap volt. Aki "már"5 hetente hazajárt,azt utáltuk, hogy csókos.

É2I 2013.04.25. 07:28:10

@(h)öreg: Baszki, az kemény lehetett. :O Hol szolgáltál? És mennyi időt? Ha kérdezhetem.
(El se merem mondani, hogy a legtöbb, amit bent huhogtam 3,5 hét volt. Egyszer ugyan megfenyítettek és úgy nézett ki, hogy 3 hónapig helybetopi, de elkerültem kiképzőnek és az ottani fpk eltörölte.)

(h)öreg 2013.04.25. 20:54:44

Sopron,hír század.Egyébként kimarcsira mehettem volna,de a 400 km miatt nem tett
boldoggá.

(h)öreg 2013.04.25. 20:58:20

@(h)öreg: Az 5 hónapból 3 nekem is helybetopi volt,addig sehová,azután meg ki kellett várni amíg "sorra kerülök".

Dvorszky határőr 2013.04.26. 09:22:34

@(h)öreg: Az 5 hónap az nagyon kemény. Respekt.

É2I 2013.04.26. 10:44:51

@(h)öreg: Én is hír-es voltam :D Sopron az nekem is 400 km-re lett volna :S
De iszonyat szerencsém volt, hogy csak 20 km-re voltam az otthonomtól a kiképzés után. A kimaradást is megadták mindenkinek másnap reggel 6-ig, így nem volt olyan gáz. Persze mikor bent van/volt az ember máshogy éli meg.
Egy hét napos laktanya fogság is iszonyat büntetésnek hatott azzal a tudattal, hogy van egy 2 hónapos körlet elhagyás megtagadási vonzata is. Na az utóbbit úsztam meg. Újabb szerencseként, hogy a két laktanya parancsnok szívből utálta egymást. Ami fenyítést egyik kirótt, a másik eltörölte.
Ez úgy volt lehetséges, hogy a kiképző bázis amolyan laktanya a laktanyán belül működött legeslegeges legnagyobb mákomra.
Öt hónapba én talán bele is őrültem volna, főleg 400 km-re az otthontól, barátnőtől, haveroktól. Hiszen oly távolságra még a látogatás is necces.

(h)öreg 2013.04.26. 21:01:59

@É2I: Ki lehetett bírni.Mint írtam,egyébként is a másfél,két havi eltáv
volt az általános nem voltam hozzászokva a
gyakori hazajáráshoz.A századnál minden szombat-vasárnap volt filmvetítés,szerdánként pedig az egész laktanyának az étkezőben.A barátnőm tényleg hiányzott,de tőle meg mindennap
kaptam levelet,így ez is eltelt.

rangidős 2013.05.08. 11:21:47

1988 Március 15. 24 órás szolgálat után,
be lettem osztva: Foci kupa, sakkverseny, szellemi vetélkedő.
Mivel nem tudtam 3 helyen lenni egy időben és senki sem tudott semmit, hol kellene lennem igazán, a focit választottam. A másik két helyen meg botrány lett, hogy nem voltam jelen.
Délután ment a focidöntő, a többiek lebzseltek, mire az őrnagyunk leb@szott, hogy miért nem mozgatom őket...(öreg tizedes voltam). Én meg visszapofáztam, hogy van 5 (!) gumi szakszi meg egy öreg(mind csókos volt), miért nem őket baszogatja, hiszen soha semmi sem csinálnak. Legközelebb augusztusban kellett csak hazamennem a civil ruháért, egy héttel a leszerelés előtt.

Maczi 2013.10.15. 03:07:35

A végeken sajna ritka volt a hazamenetel Jó, ha 3 havonta kaptak egy hosszú eltávot, amibe már belefért a haza- és visszaút is. Hisz a határ menti őrsökről akár jó fél nap is volt az út, a különböző járművek igénybevételével. De a kiképzős laktanyákból is csak a "turnusok" közt tudtak hosszabb eltávra menni. Ha valamiért laktanya fogságot kapott, akár fél évig sem ment haza, max őt látogathatták meg vasárnap délelőttönként. És nem volt nehéz fogságot kapni, mert a legkisebb hibáért is súlyosan büntettek. Pesten sokkal lazábban álltak az ilyenekhez és tényleg komolyabb dolgot kellett tenni ahhoz, hogy bent tartsák a katonát. De Ferihegyen az sem volt büntetés, mert ha sorállományú adta az ügyeletet, akkor akár haza is lehetett lógni vagy a városba kimenni. :)Az egyetlen hivatásos úgyis Ferihegy1en aludt. :)

Dvorszky határőr 2013.10.15. 14:45:18

@Maczi: Meg szoktam lepődni, hogy máshol milyen szigorúság volt, én az egész ferihegyi határőrséget egy béna cserkészcsapatnak láttam, így is működtem benne.:)
süti beállítások módosítása