Centi_30.jpg152

 

 

 

 

December 19. Szombat


Reggel leadtam a szolgálatot, megint nem sokan szóltak hozzám, valóban úgy nézhetett ki, hogy megtébolyodtam éjjel kinn a betonon.
De Editet letudtam ezzel az éjszakai vad tánccal, tényleg úgy feküdtem le, hogy rendben vagyok, kiszerettem belőle.
Délben, amikor ébresztettek, hogy megyek délutánra Rövid Ugrással, azt éreztem ez sokkal jobban bosszant, mint az, hogy elhagyott a barátnőm.
Helyére kerültek a dolgok éjjel.



Ferihegy 2-re tettek.
Nem nagyon értettem mi volt ma.

A szót igen.

De a jelentése nem stimmelt.

Bombariadó volt ugyanis.

Csakhogy nem egészen világos, hogy az hogyan lehet.
Ki tud behozni ide a reptérre bombát úgy, hogy csak itt derül ki, hogy az már benn van.
Kintről, vagyis külföldről nem nagyon jöhet be vele. Nem hiszem, hogy valaki az ideszánt bombával, teszem azt, Zürichben száll fel.
Ott kockázatos bevinni a reptérre, itt kockázatos kihozni.
Ha én hoznék ilyet, akkor azt szeretném, ha tőlem távol robbanna. Ahhoz itt kell hagyni, és az előtt elhúzni a csíkot, hogy felfedeznék vagy hogy felrobban.
atom.jpg
Nem lenne okos gondolat behozni bombát, elhagyni a repteret, majd felrobbantani, mert mivel akkor érkeztem, egyből a gyanúsítottak, legalábbis az ellenőrzendők listáján lennék. A nyomozás egy szűk csoportra, a nyilvánvalóan abban az időben reptéren tartózkodó személyek csoportjára fókuszálna.
Nem, ezt hülyeség megkockáztatni.

Akkor nyilván bentről, az országból hozta be valaki.
De hol szerez manapság reakciós állampolgár robbanóanyagot?
Oké, de tegyük fel, szerez.
Idehozza, robban.
És akkor?
Lezárják azt az épületrészt, és a felújítás idejére a reptér többi része pedig átveszi a szerepét.

Ha meg a betonon robbantanak a gépek közt, akkor megsemmisül néhány repülőgép, pár csomagos kocsi, de szerintem az aljzatbeton nem sérülne. Elsöpörnék a roncsokat és menne minden tovább.
Ettől a szocialista haza nem remegne meg, szilárdan tart minket a Szovjetunió, meg az a sok maszlag, amit onnan kaptunk a laktanya politikai tisztjeinek az agyába ültetve, úgy, hogy kritika nélkül csorogjon ki a szájukon. A szemben álló nagyhatalmak nem ilyen pitiáner akciót fognak végrehajtani, nem lehet ezzel dicsekedni, hogy na jól odapörköltek a kommunizmusnak a magyarországi nemzetközi reptéren. Mert túl sokan kérdeznék, hogy az a Magyarország, az meg mi?
Semmi se változna, mintha kiömlene a leves az ebédlőben, valaki feltakarítja, de a többieket benn a laktanyában zavarná-e? A legtöbb nem is hallaná, ha meg hallaná vállat vonna.
Ilyen lenne itt robbantani.
Ez lett volna a terv? Tényleg?

Ragyogó.

Nem hiszem, ilyen hülye honfitársam nincs.

De akkor meg milyen bombariadóról beszélnek a tisztek? Olyannyira komolyan, hogy egy órával előbb kellett menni a délutános szolgálatba.

Mert a bombariadó ma úgy nézett ki, mint a tegnapi nap meg az azelőtti. Semmi meg nem mozdult, semmi meg nem változott, minden a szokásos menetrend szerint zajlott.
Ezek szerint nálunk minden nap bombariadó van.

Szóval nem értem.

 

Hét órát álltam kinn végül, viszont szereztem egy Párizsból érkező MALÉV gépről egy Le Point-ot!

Hogy ez a francia lap mit tudott, azt nem tudom, de ez amolyan komoly trófea itt benn.
Büszke rá akinek már van.
Valahogy nagyobb pointértékkel bírt, mint bármely más lap.
Hogy mi a szart csinálok vele - mert franciául nem tudok, a képek meg majdnem mindegyikben egyformák - nem tudom, de van nekem is.

Ááá, asszem a képeket megnézem mégis...

 

A bejegyzés trackback címe:

https://surrano.blog.hu/api/trackback/id/tr895622317

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Rollende Landstrasse 2013.12.19. 11:27:01

Néhány év múlva megtanulta az egész ország, mit jelent a bombariadó. Ferihegy megúszta a robbanásokat, bár történt azzal összefüggésbe hozható merénylet, mikor a repülőjükhöz utazó izraeli kivándorlók busza mellett robbant bomba. Ha jól emlékszem, két rendőr halt meg a biztosító kocsiban.

A merénylet pedig mindig értelmetlen, ezen kár filozofálnod. Vagy talán épp az a jó, ha filozofálsz ezen és rájössz arra, hogy ez egy sehová se vezető út.

Sajnos az "azt szeretném, ha tőlem távol robbanna" megállapításról már tudjuk, hogy idejétmúlt.

Dvorszky határőr 2013.12.19. 15:14:56

@Rollende Landstrasse: Igen emlékszem az esetre. Szerintem abban az időben senkit nem ért váratlanabbul, mint az akkori rendőröket.
Nemrég láttam is fényképeket róla és a kerekarcú rendőr, akinek az ábrázatára kiült a zavarodottság, hogy akkor ezt így most hogy?

De igazad van, sehova se vezet. sose lássunk ilyet.

álfirkász · http://narancsosliba.blog.hu/ 2013.12.19. 16:49:58

@Rollende Landstrasse: ez mikor volt? Én egyáltalán nem emlékszem ilyesmire.
Az egyetlen komolyabb robbantás amire emlékszem, az Aranykéz utcában történt. Egyrészt hallottam, másrészt pár kollégám csak néhány perccel előtte sétált el épp ott és még évek múlva is fel- felemlegették, hogy megúszták.

Rollende Landstrasse 2013.12.19. 19:38:36

@álfirkász: Huhú, hány éves vagy királyfi? Nem emlékszel a kilencvenes évek vadkapitalizmusára? Nem tartom magam alvilági embernek, mégis két ismerősöm is érintett volt ezekben. Az egyik bele is halt itt Szegeden, a Mercije akkorát pukkant, hogy megfordult a levegőben, mint a filmekben. A másik enyhébb eset volt, éjszaka kézigránátot dobtak az autókereskedésének udvarára. Majdnem minden hónapban történt hasonló eset, szerintem ha beütöd a google-ba a robbantás és ContiCar szavakat, tengernyi történetet kapsz azokból az időkből.

A ferihegyi merényletről bővebben: hu.wikipedia.org/wiki/Ferihegyi_gyorsforgalmi_%C3%BAti_mer%C3%A9nylet

álfirkász · http://narancsosliba.blog.hu/ 2013.12.19. 23:10:10

@Rollende Landstrasse: robbantásokra emlékszem, de arra, amiről beszéltél, egyáltalán nem.
süti beállítások módosítása