Centi_30.jpg17

 

 

 

 

1988. május 2. hétfő

Megint iszonyú másnaposan ébredtem, olyan volt, mintha kalapáccsal vernének szöget az agyamba, reggel épp csak felpillantottam, konstatáltam, hogy fáj, és húztam is magamra a takarót újra.

Joel peter Witkin.png
Nagyon jól jött, hogy nem osztottak be semmilyen munkára, semmilyen szolgálatba, mert így átaludtam a délelőttöt.

Amit újabban nagyon szeretek, az az alvás.
Mikor felébredek, mindig megállapítom, hogy megint sikerült négy órát eltöltenem a katonaidőmből úgy, hogy nem emlékszem rá.
Ez nagyon fontos.

Ennek az utolsó időszaknak a percei ólom lábakon járnak, elviselhetetlenül lassan.
És minél több időt töltök öntudatlanul, annál közelebb van a leszerelés, annál kevesebb ideig kell figyelem, hogy az idő gecizik velem, hogy minden pillanatot megjegyezhetően sokáig hagy érezni, mintha az lenne a célja, hogy tudatosítsa az összes szemvillanás elejét és végét, és hogy a közte lévő időszakot jól megfigyelhetővé, mélyen megtapasztalhatóvá tegye úgy, hogy ne legyen benne semmi megjegyezhető. Kongó üresség, tapintható és észvesztő unalom legyen benne:
a végtelen semmi maga.

Ezért jobb az alvás, mert olyankor ebből a mérhetetlenségében fájóan jól mérhető semmiből eltűnik egy adag, a galaktikus méretű semmikből összetapadó másodpercekből álló órákból eltüntet négyet, ötöt.

Erre jó a részegség is, mert a kényszerű ébrenlét szintén semmiből álló fényéveit teszi elviselhetővé, gyorsítja fel vagy törli ki.
De nem csak én alkalmazom ezt a módszert, hanem minden korosztály majdnem minden katonája mindig ezt teszi, a leszerelés előtti utolsó hetekben a többség alvások közt lerészegedik, részegség után alszik.
Ez az egyetlen menekülő út.

Én egyre ingerültebben fogadom az ébresztőt, egyre jobban gyűlölöm azt, aki belök a porondra, küzdeni az ürességgel, egyre morózusabb vagyok az ébredés utáni első egy-két órában, amikor hozzá kell szoktatnom a szervezetem, hogy egy kurva stopper lett, ami még a századmásodperceket is pontosan és hosszan mutatja.

A másnaposság szinte követeli az alvást, ezért is aludtam ma amennyit csak lehetett.
A kötelékre délután kótyagosan mentem ki.

Én már majdnem el is felejtettem, illetve olyan hosszan az élet részévé vált, hogy nem is éreztem, hogy büntetésben vagyok. Knízner hívta fél rá a figyelmem.
Ma járt le a ugyanis 14 nap laktanyafogság.
Bejelentette, hogy a mai nappal vége, de halmazati büntetésként május 10-ig bevonták a könyvem, nem mehetek haza.
Nézte rajtam a hatást, de csak egy unott ásítással tudtam reagálni.
Tizenhét nap múlva leszerelek, szarok rá! Tudom, hogyan csökkentsem a katonaidőm, nem kell ehhez haza mennem, kurva lassan telik, de tizenhét napot bárhogy kibírok.
Knízner hosszan vizslatott, majd kihangsúlyozta, hogy ma viszont az ő személyes közbenjárása okán mégis hazamehetek.
A kezével önkéntelenül nagyvonalú, megengedő mozdulatot tett, mint egy császár. Ebből nekem kiderült, hogy kegyet akart gyakorolni. De azzal nekem nem tud kegyet gyakorolni, hogy négy órára kienged.
Öttől kilencig.
Láttam az arcán, hogy valami reakciót várt, még az is be villant, hogy "Te jó ég, lehet, hogy köszönömöt."
Ennyire nem lehet kopasz még mindig!
Tudomásul vettem és mentem vissza a körletbe, folytatni az alvást. Szartam én arra, mi esne neki jól.
szarok rá.jpgÖt után valamivel igen feldúltan jött be a körletbe, felállított, és mondta, hogy ott a könyvem, mehetek, kinn vár tíz perc múlva, én még csak annyit válaszoltam, hogy értettem, és az orra előtt vackolódtam vissza az ágyba.

– Dvorszky, maga most meg mit művel? – kérdezte meghökkenten.

– Fekszem. – válaszoltam nyeglén.

– A franc az ilyen hülyébe! – tört ki belőle és az ajtót bevágva távozott.

Megsértődött a szentem, hogy nem mozdultam, nem járultam elé kimenőben, nem tudott nérói mozdulattal inteni, hogy na, mehetek, nem tudott császárt játszani.

Aztán felbukkant benne a bosszúszomj, mert nem sokkal később visszajött és olyan kéjjel az arcán mondta, hogy tizedikéig sehova nem megyek, mintha azt várta volna, hogy na, most, most ettől beszarok és megtörök.

– Értettem – mondtam neki fekve, és visszafordultam a fal felé.

Másodika van, nyolc napot bárhogy kibírnék. Ha azt veszem figyelembe, hogy onnan már csak újabb nyolc nap van hátra és úgy távozom majd akkor, hogy soha vissza se nézek, innen nézve egészen röhejes az igyekezete.
Hülye szarjancsi.
Nincs már hatalmad felettem.

 

 

 

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://surrano.blog.hu/api/trackback/id/tr695800919

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

dwr 2014.05.02. 21:10:29

Szia Dvorszky!

Leszerelőként én is dobtam vissza 24 órás könyvet, no csak 1 alkalommal.Van az úgy, hogy az "öreg rozmár nem szaroz már" és csak abban a speciális lelki állapotban, már-már sztoikus nyugalomban eltöltött pihenésre vágyik.Nem tudom, neked milyen volt az utolsó 2-3 hét, de speciel engem valami olyan nyugalom szállt meg, hogy csak mint egy buddhista bonc tudtam szemlélni a körülöttem történő dolgokat. Igaz is, a leszerelés nem mindíg 14 vagy 15-én volt? Hogy-hogy 17 van még hátra? Amúgy meg a Britsh Airways catering hagyott bennem maradandó emlékeket a pici szilvás-pudingos tortácskák miatt. Heti-kétheti alkalommal hoztak ciházott cateringet egy nagy papírdobozzal, 90%-ban Malév, a fennmaradó mennyiség külföldi volt.Honnan szerezhették, lövésem sincs. Később a hírek szerint a pofátlan tökfejek megdurrantottak valami 10-15 szál szalámit? a Malév Catering ellátójából, azután a botrány miatt többet nem találkoztam a a helyes kis csomagocskákkal.Tipikus Malév tálacska emlékeim szerint:2-3 szelet párolt fűszeres csirkemell, zalahús, téliszalámi,marinált paprika karikák,díszítő petrezselyem.Piszok jó volt....Pláne 2-3 adag :)

üdv: kisberben

Dvorszky határőr 2014.05.06. 12:55:33

@dwr: Szia Kisberben!
Igen ez a mondás, hogy "öreg rozmár nem szaroz már" nyilván nem véletlen jött létre, szinte mindenki buddha lesz a végére. Eredetileg amúgy mi 23-án szereltünk volna, de valahogy még az első hónapban közölték, hogy 18-án lesz a leszerelésünk. Úgy emlékszem a korábbi korosztályok is 18-25 közt szereltek.
Azt hiszem a szilvás pudingos tortácskát sajnos nem ismertem, de a malév hidegtálakt nagyon is, tényleg mennyire jól tudott esni!
A botrányról sem hallottam, de ha a Catering ellátójából tűnt el akkor gondolom valami oda bejáratos sofőr vagy ilyesmi lehetett.
:))
M?indenesetre, néha a malév csomag életmentő volt.
:)
DH
süti beállítások módosítása