Centi_30.jpg161

 

 

 

 

 

December 10. Csütörtök


Rövid Ugrás. Délelőtt F1-n.

Amúgy nem értem, hogy gondolták a tisztek a tegnap említett költözést? A Rövid Ugrások közt, alvás helyett?
De ez az időszak másra sem jó, álmos vagyok és kedvetlen. Persze, ez nem zavar senkit, a délutánom azzal telik, hogy szaladgálok kihallgatásokra. Először Szadó őrnagy hívat, jelzi, hogy ő nem akar velem foglalkozni, kihallgatásra rendel Vakondi alezredeshez. Ő a laktanya politikai tisztje, majd ő tudja, mit csináljon velem.

Az az érzésem, hogy valami gubanc lehet a színházi szereposztással, mert minden tiszt ugyanazt a szöveget darálja. Vakondi is csak néz az üveges, ostoba szemével, majd kifejti, hogy egy csődtömeg vagyok, egy igazi katasztrófa. Ha majd a határőrség egyszer bevégezte a feladatát, azt fogja a missziójának érezni, hogy az ilyen típusú katasztrófát megelőzze. Egyszer, csak figyeljem meg, még ő lesz a katasztrófavédelem vezetője és akkor az ilyen hülyéket és minden neki nem engedelmeskedő szervezetet megreformál. De most inkább menjek Fattyas őrnagyhoz kihallgatásra, ő majd tudja, mit csináljon velem.

Megyek Fattyas őrnagyhoz.

A szövegükön túl amiben egyformák a tisztek, az az, hogy egyik se ért engem. Magyaráznom kell, mit értek az alatt, hogy "nem akarok". Ritkán hallhatják ezt a szóösszetételt.
Ízlelgetik, forgatják a szájukban.

– Nem akar. Hogy érti azt, hogy nem akar? Nem tűnt fel, hogy nem a maga kedvéért jött létre a határőrség? Nem akar. Mit nem akar egyáltalán? Átköltözni egy másik körletbe? Van ennek valami értelme, mondja meg, van ennek értelme?

Fattyasnak próbáltam viccelni, hogy mit értek az alatt, hogy nem akarok.

– Jelentem, azt jelenti, hogy nincs szándék bennem. Ha lenne, akarnék. – válaszoltam hetykén, tán némi mosollyal is a szám sarkában.

De Fattyas őrnagy nem volt vicces kedvében.

– Szórakozik, katona? Azt hiszi velem viccelődhet? Úgy berendelem Barlog őrnagyhoz kihallgatásra, hogy arról kódul. Majd ő tudja, mi legyen magával. Mit képzel?
Emelte is a telefont és elmesélte Balrognak, hogy van képem viccelődni.

Megyek Balrog őrnagyhoz.

Na ő tényleg nincs vicces kedvében.
Olyan arccal néz, hogy azt látom benne, ha most a kivégzésem nézné végig, akkor is ilyen szenvtelen, sőt ellenséges lenne. Ne húzzam a drága idejét, futólépés a vesztőhelyre, gyerünk-gyerünk, tegyem már a nyakam a guillotine-ra, bújjak már bele a kötélbe, segítsek már betárazni a kivégző osztagnak. Ennyi ideje nincs rám.

nyaktilo.jpg

Így is beszél.

– Fiam, maga holnap költözik, nem kérdeztük a véleményét. Régen, néhány botütés után nem akadékoskodna, most érezze úgy, hogy megkapta.

Na itt tartunk. Tényleg simán kivégeztetne, mondja is, hogy ő sose ellenezte a testi fenyítést, engem ismerve igazolva is látja a szükségességét.

– Én tudom, mit kellene magával csinálni – fejezi be. – De sajnos, más idők járnak. Holnap költözik, de ma még beírom Nyírő alezredeshez kihallgatásra. Hadd tudja meg, milyen idiótákat sodor ide az élet.

Megyek Nyírőhöz.

Ő a legegyszerűbb eset. Végighallgatta, hogy nem akartam költözni, közli, hogy Balrog őrnagy arról is tájékoztatta, hogy holnapra mindez rendeződik és hogy ilyen idiótát, mint én, még soha nem látott. Nem is tudná mit csináljon velem, ha nem lennének ilyen hatékony emberei, mint Zádori, Horváth, Szadó, Vakondi, Fattyas és Balrog, akik megpuhították azt a eszement hülye fejemet. Na lépjek le, mielőtt nem tudja mit csinál.

Milyen egy béna szervezet ez?
Az, aki az alsóbb szinteken áll, csak azt tudja, hogy feljebb tolja a szart eggyel. Neki ne legyen ebben felelőssége, majd valaki dönt felette. Aki meg a legtetején van, az nem tudja, mit csináljon. És örül, hogy az alatta lévők, legalább tudják.
Nonszensz.

Hogy került a laktanya élére?
Ki ez?

Nagyon várom azt az időszakot, amikor legalább egyszer tudja ebben a kicseszett világban, hogy mit csináljon. Istenem, hogy lett ő laktanyaparancsnok?

Aztán visszaküldött a századhoz, induljon a bent töltendő szabadnap!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://surrano.blog.hu/api/trackback/id/tr125622276

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

streetsta · http://managertoys.hu/ 2013.12.10. 07:10:59

Ejj-ejj, ez a Vakondi-Bakonydi, képzeld, ha tényleg karriert futott volna be, és ő védene a katasztrófáktól. Simán esemeseket kapnál, ha olyan katasztrófális alakokkal találkozna, mint te. Vagy ha télen beborít a hó. De ez szerencsére nem történhet meg

Rollende Landstrasse 2013.12.10. 10:23:28

Tényleg a Bakondi volt a poltiszt? Mennyit somolyoghatsz most a hírek közben... De tényleg voltak akkor is ilyen ambíciói, vagy ezt csak azért írtad, hogy felismerjük, kiről van szó.

Nem értem, mit akartál a költözés ellenzésével. Azt vártad, hogy "jól van határőr, maradjon, ha annyira akar"? A tiszetket pedig igazán felesleges lenézned.

Mert mi történt?

Feljebb tolták a szart.

Ott pedig megmondták, hogy költözöl.

Tehát működik a rendszer.

De tulajdonképpen miért várod meg a rövid ugrást? Miért nem költözöl a szabadnapon?

paveway 2013.12.10. 10:27:47

@Rollende Landstrasse: számomra az a hihetetlen a sztoriban ,hogy a tiszteknek nincs eszközük az ellenállás megtörésére. Jó lenne, ha egy akkori tiszt is kifejtené a véleményét, hogy mégis mi folyt ott. Egy határsértővel mit kezdett volna a szervezet? Még fogdájuk sem volt...

Dvorszky határőr 2013.12.10. 18:13:58

@streetsta: @Rollende Landstrasse: Dehogy, nem ő volt. Nem Bakondi. Csak kísérteties a hasonlóság, ilyet róla soha nem írnék.
De az tény, hogy pont ebben az időben, pont ott volt a laktanyában, pont politikai tisztként.
:)))
@paveway: Nekem az a gyanúm, hogy egy igazi kupleráj volt, egy kis létszámú laktanya elszeparálva a többi nagy laktanyától ideális hely végigherézni az életet, csak semmi baj ne legyen. Vam itt köztünk olyan olvasó, aki kutató űgyeletes tisztesként szolgált, minket váltott, kismágus, aki belelátott a működésbe és minden olyan helyzetet, amiben bárki megüthette volna a bokáját, lenyomták a sorállományra, ha netán kiderülne akkor ők nelegyenek felelősek, de míg bármi a laktanyában marad addig lehet a meleg trágyában fetrengeni, addig senki nem figyel rájuk. Ezért az a gyanúm, hogy sokkal több mindent elnéztek, mint bárhol máshol, hogy csak nehogy hírbe kerüljön a laktanya, nehogy rájuk irányuljon a figyelem. Ha lett volna legalább fogda, ott töltöttem volna a katona időm nekem is meg sokaknak, de már az is botrány lett volna, ha valakit el kell szállítani emiatt Adyligetre, akkor kiderül, de az nem jó. abból csak a baj van, ezért voltak engedékenyek, de ezek csak feltételezéseim. :)

álfirkász · http://narancsosliba.blog.hu/ 2013.12.10. 20:04:01

@Rollende Landstrasse: nagyon nem követem a napi politikát, mióta ez a neorákosista söpredék van kormányon. Kiről beszéltek?

Rollende Landstrasse 2013.12.10. 20:11:38

@álfirkász: Bakondi Györgyről, aki most a katasztrófavédelem (a polgári védelem és a tűzoltóság összevonása) vezetője. Határőrként kezdte az egyenruhás pályafutását.

Börnike 2013.12.10. 21:13:52

A politikát kérném mellőzni a hozzászólásokból mert, hogy melyik kormány volt söpredék arról teljesen más a véleményem. Én ide azért járok olvasni, hogy kicsit nosztalgiázva jól érezzem magam. Nem a vérnyomásom növelése a cél néhány hozzászólás elolvasása után.

alien 2013.12.10. 22:48:51

Nem is tudná mit csináljon velem, ha nem lennének ilyen hatékony emberei, mint Zádori, Horváth, Szadó, Vakondi, Fattyas és Balrog, akik megpuhították azt a eszement hülye fejemet.

Szép mondat.

alien 2013.12.10. 22:50:57

Hat tényleg határőr volt az biztos

streetsta · http://managertoys.hu/ 2013.12.11. 08:23:47

@Dvorszky határőr: Ez a tények elferdítése, én nem említettem Bakondi nevét, ezt kérem vegyék jegyzőkönyvbe.

Dvorszky határőr 2013.12.11. 17:20:36

@Börnike: A politikai pártállástól függetlenül nekem felmegy a pulzusom, hogyha arra gondolok, hogy az akkori laktanya balfasz, tehetségtelen tisztjeinek bármelyike is felelős beosztást tölt be manapság. És mondjuk az intézkedésein pontosan felfedezhető a ferihegyi Fep-ről jövő örökség, nevezetesen az ostobaság.

Az meg külön szép sztori, hogy egy kommunistákat állhatatosan üldöző kormány bízta meg, holott azért az akkori BM-hez tartozó Határőrség kirakatlaktanyájában POLITIKAI tisztként szolgálatot teljesíteni csak makulátlan, vörös diplomás pedigrével lehetett.
Lehet, hogy azóta kimosakodott, de nekem eléggé bűzlik, bár bevallom ebben a személyes érintettségem is közrejátszik.
Nagyon reméltem mindig, hogy az akkori tisztek mindegyike eltűnik azzal a korral együtt amihez szervesen tartoztak.

Szóval nekem vörös posztó Vakondi.
Tuti, hogy nem a szakértelme predesztinálta erre a posztra.

álfirkász · http://narancsosliba.blog.hu/ 2013.12.11. 17:40:58

@Dvorszky határőr: megtaláltam az iwiw-en egykori laktanyaparancsnokomat. Azt az egyetlen katonatisztet, akit képes voltam embernek nézni, mert ő is emberként kezelte a bandát. (nem mellesleg sportolt, nem alkoholizált stb.)

Most valami arany színű vállapja van, de az egyenruhája kék (szóval BM-es, ha jól sejtem). Sajnos az iwiw idióta rendszere miatt nem tudtam vele beszélni, pedig kíváncsi lettem volna rá, mi lett belőle öreg korára (most úgy hatvanegynehány éves lehet, ha jól saccolom)
süti beállítások módosítása