Centi_30.jpg317

 

 

 

Július 7. Kedd

Csak reggel 8-ig kaptam könyvet, fél 6-kor kellett kelnem, azt hittem szétrobbanok, megerősödött bennem, hogy nem jövök ki többet, ha nem kapok teljes szabadnapot. Edithez tegnap nem mentem át, Buksit vittem le és hosszan sétáltunk. Ahogy kinyitottam a ház kapuját szaladt is szélnek.

Arra megy amerre akar, szagok után, hangok után, mozgás, alakok, impulzusok után, érdeklődik, megvizsgál, megun dolgokat, szagokra rákattan, kutyatársakat elenged. A teste csakis a világ felfedezésének eszköze, mozgása könnyed, az irányt pillanatnyi döntései határozzák meg.

Egész este figyeltem.

Nem szóltam hozzá, nem instruáltam, hagytam hadd menjen. Lenyűgözött, hogy milyen céltudatosan válogat az ingerek között.

szabadságszobor.jpgOlyan szabad volt, hogy könnybe lábadt a szemem, amikor őt látva a benti őrkutyák eszembe jutottak. Eddig azt gondoltam, hogy attól, hogy kutyás lettem, hűtlenné válok Buksihoz. Amilyen erősen éreztem ezt régebben, annyira éreztem most bűntudatot, hogy korlátozás nélkül hagyok élni a fajtájukból egyet, egy igen szerencséset. Holott a benti kutyák mindegyike szerethető lehetne, egy kijelölt ember öröme, támasza, társa, akitől hasonló szabadságot kaphatna, mint Buksi. Nem is tudtam rászólni, hogy most már menjünk haza, mert éreztem, hogy a hangom remeg, bicsaklik, erőtlen. Hagytam, hogy ő elégelje meg, ő akarjon haza indulni.

Egészen felzaklatva feküdtem le, Buksit beengedtem az ágyba, nyugtatott a testmelege, ahogy a mellkasomnak dőlve, fejét a felkaromra fektetve szuszogott.


És ebből az állapotból vert ki az óracsörgés és a visszafele ketyegő szabadságos könyv.

 

Éjszaka kampós szolgálatra mentem, végre Ferihegy 2-re.

A bejegyzés trackback címe:

https://surrano.blog.hu/api/trackback/id/tr415302022

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása