Centi_30.jpg235

 

 

 

 

Szeptember 25 Péntek

Meg vagyok lepve, mert ma a tegnapi vita ellenére is kiengednek szabadnapra. Persze felmerült bennem, hogy nem megyek sehova, mert Knízner hadnagy osztotta ki a katonakönyveket, és nekem úgy adta a kezembe, hogy előtte még elmondta, milyen fegyelmezettnek kell lennie egy katonának, mik a kötelességei és elsősorban, hogy ő mit vár el és mit követel meg.

katonakönyv2.jpg

A beszéd elején felém nyújtotta a könyvem, és amikor nyúltam érte, húzta volna vissza, de sikerült elkapnom és míg beszélt mindketten fogtuk, én igyekeztem finoman húzni, ő meg keményen megtartotta, és beszélt és beszélt. Volt egy pont amikor azt éreztem, elengedem a könyvet hátat fordítok és visszamegyek a körletbe, öreg vagyok én már ezekhez a színjátékokhoz.

De végül maradtam, végigvártam, úgy látszik, mégse vagyok olyan öreg.

könyvem.png

A bejegyzés trackback címe:

https://surrano.blog.hu/api/trackback/id/tr95419038

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

wrstjnethn 2013.09.25. 14:10:46

Nahát, megint fénykép! Milyen jóképű ezen a képen valaki, nem úgy, mint az egyenruhában (29.nap). Nem is értem Edit hogy tudott ellenállni.
Az aláírás Dvorszky Tünde?

Dvorszky határőr 2013.09.25. 19:40:36

@wrstjnethn: Sopronban egy harcászat után volt az "orcászat", fáradtan gyűrödten fényképeztek le minket, de nem szabadkozom.
:)

Az aláírás pedig:
Dvorszky Tanács

ami meg úgy hangzik, hogy melegen ajánlatos bizonyos dolgokat nem nagyon feszegetni.
:))))

champy 2019.02.28. 09:12:33

A dátum 1986.04.17 a könyvben, ez hogy lehet, ha 86 novemberben vonultál be?

Dvorszky határőr 2019.02.28. 11:39:46

@champy: Hát ezt még sosem figyeltem, de valószínűleg akkor állították ki, akkor dőlt el, hogy behívnak novemberben. Ráadásul nem a bevonuláskor kaptuk meg, hanem valamikor az alapkiképzés alatt készült a fotó és legelőször az eskü utáni legelső kimenőhöz kaptuk kézhez, azzal a felkiáltással, hogy ez a határőrség tulajdona, mindig vissza is kellett adni, mikor visszaérkeztünk a laktanyába, és hogy mikor, mi került bele, tőlünk teljesen független volt.
:)
süti beállítások módosítása