Centi_30.jpg257

 

 

 

 

Szeptember 5 Szombat

Reggel iszonyú fejfájással, másnaposan ébredtem, Anyuék nagyon figyelmesek voltak, nem zajongtak, amire meg kitámolyogtam a konyhába, igazi terülj-terülj asztalkám várt, bár enni nem igazán volt esélyem. Émelyegtem, szédelegtem, Anyu aggódva kérdezgette, hogy ugye ez nem lesz rendszeres. Megnyugtattam, hogy amilyen sűrűn kiengednek, nem tud az lenni.
Apu csak somolygott, valahogy azt éreztem, hogy a férfiasodásom jeleként fogadta, bár a rendszerességnek nyilván nem örült volna, mert ők is mindig csak mértékkel ittak, még kapatosnak sem láttam őket soha, de ő értette, hogy már nem hozhatják szóba megrovással az ilyesmit.
Anyut az egyenruha, a hadsereg egyáltalán nem zavarta abban, hogy ugyanúgy tulajdonképpen gyereknek tartson. Mikor Edithez igyekeztem, még utánam szólt, hogy öltözzem melegebben, mert este hideg lesz. Hiába mondom, hogy Anyu, minden nap a szabad ég alatt állok őrszolgálatban, egy szál ingben, legyint, hogy az biztos vastagabb ing, meg, hogy a seregben pontosan tudják, mit kell felvennünk, mert fontos beosztásban vagyunk, értékesek vagyunk. De rólam tudja, hogy magamtól én nem tudok magamra vigyázni.
Amióta az eszemet tudom, mindig ez van
Ahogy láttam, a barátaimnál is, az anyáknak egyáltalán nem tűnik fel az idő múlása.
Kíváncsi vagyok, meddig lesz ez így?
Nem is bizonytalanítom el Anyut, nem mondom, hogy szarnak miránk a seregben, a szolgálat ellátása az érdekes, mi akár bele is dögölhetünk, annyira kiszipolyoznak.

De ahogy megszabadultam az anyai intelmek alól, azonnal kezdődött Editnél. Te ittál? Most is részeg vagy? Dől a belőled a cefreszag! Mit ittál? Szabad neked így vezetned? Én nem ülök be melléd!

Mondtam, hogy. szerelmi bánatomban ittam. Van egy csajom, több, mint fél éve és még nem feküdtünk le. 

Dühösen válaszolt, hogy ez nem szerelmi bánat, pusztán egy iszákos, szexista kan vagyok, tudja, mert az osztálytársának a pasija is ugyanilyen. Arra a kérdésemre, hogy nem lehet-e, hogy jobban ismeri a barátnője pasiját, mint engem, azt válaszolta, hogy jöjjek ki sűrűbben, akkor lehet, hogy engem is meg tudna ismerni.

Mindkettőnek rossz hangulata lett, ő ebben a hangulatban ült be mégis mellém a kocsiba és így találkoztunk Ricsiékkel. A Svejk étteremben kajáltunk az én tiszteletemre, kérdezgettek is, hogy olvastam-e, és hogy mennyi hasonlóságot látok, de csak annyit tudtam megjegyezni erre, hogy a híre ellenére itt is szar a kaja.

svejk2.jpgAkkor igyunk! - kiáltott fel hirtelen Ricsi, de a két csaj szeme úgy villant össze, majd ránk, hogy leperzselődött a szemöldökünk.

A bejegyzés trackback címe:

https://surrano.blog.hu/api/trackback/id/tr205407661

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Rollende Landstrasse 2013.09.05. 09:37:35

Mikor leszel felnőtt az anyád szemében? Elárulom: soha. Nekem még mindig hallgatnom kell az öltözködési tanácsokat. Sőt,a vezetési tanácsokat. Pedig a közlekedésben élek-alkotok évtizedek óta. Szóval: törődj bele. Bár azóta valószínűleg megtörtént...

Dvorszky határőr 2013.09.13. 19:41:41

@Rollende Landstrasse: Hát igen igazad van, jó sok idő eltelt és ez nem változott, de ez így van jól. Pont ez a lényeg. :))

Azt megklérdezhetem, hogy mit csinálsz a közlekedésben?

(elnézést, hogy későn válaszoltam, egy hónapig nem voltam net közelben)

Rollende Landstrasse 2013.09.14. 20:19:54

Mozdonyvezető vagyok. Voltam hajógépész is. A főállásom mellett pedig rovatvezető vagyok egy motorosújságnál, de publikálok vasúti és (egyszer) repülő témában is. Ez utóbbiak főleg technikatörténeti kutatások.

Dvorszky határőr 2013.09.16. 10:28:24

@Rollende Landstrasse: Ja igen a hajós időszakról írtál is már. Meg így együtt mindez valóban azt feltételezi, hogy a közlekedéshez némi közöd. Valóban vicces, hogy mamád ennek ellenére tanácsokat ad. De hát ők ilyenek tényleg.
Online olvasható a motoros szaklap, amiben rovatot vezetsz?

Rollende Landstrasse 2013.09.17. 08:54:22

@Dvorszky határőr: Online is olvashatod, ha előfizetsz rá a dimag.hu-n. Egyébként meg nyomtatott termék, a Wild magazin.

Dvorszky határőr 2013.09.18. 15:38:15

@Rollende Landstrasse: megnéztem a Wild magazin fb oldalán a képeket, nem mondom, hogy bármelyiken is rádismertem volna :)))
süti beállítások módosítása