Centi_30.jpg32

 

 

 

 

1988. április 17.vasárnap


Tegnap Csabival zajlott beszélgetésemben felmerült, hogy micsoda gáz sztori, vicces, de rettentő groteszk, hogy a müezzinre a kurva anyád a válasz, hogy a külföldre kijutott honfitárs kinn is magyar, és úgy is viselkedik. Elképzeltem Guttyánt turistának, hát tényleg a magyarok nyila elől mentse meg a világot, akinek ez a dolga.

Én nem ilyen magyar akarok lenni, alapvetésnek tekintem majd az ottani viszonyokat, és mindent aszerint értékelek jónak vagy rossznak.
Nem kiáltok a müezzinre.
Senki nem szereti, ha az otthonában szólnak be neki.
Én nem teszem majd.
Utazni akarok. Sokat.
Ahogy Molnár Csabi. Ha ő meg tudta tenni akkor, amikor szinte senki nem kaphatott útlevelet, akkor most, hogy januártól mindenkinek jár a világútlevél, semmi akadálya nem lesz.

Rögtön a katonaság után meg kell szereznem a világútlevelet. Ki kell cseleznem a Hadkieget. Ha leszerelek azonnal be kell adnom a kérelmet.
A leszerelés után két évig a törvény szerint nem kaphatok, nem mehetek külföldre.
De hátha lassan kerül az aktámra, hogy mikor szereltem. Illetve nem is azt rögzítik, hogy leszereltem, hanem a státuszom változik. A hadkötelesből katonaviselt leszek, és egyből tartalékosi állományba kerülök.

attila.jpgA sorállományú határőr miután elvégezte feladatát, kidobásra kerül.
Ahogy Attila sírját megépítőket a munka végeztével lenyilazták.
A határőrök ugyanis átkerülnek a Belügyminisztériumtól a Hadügyminisztériumhoz, a Határőrségből a Néphadseregbe, a lövészek közé.
Nem is ez a gond.
Mert talán kibírom majd a cseszegetést, hogy micsoda csókos voltam én a határőrségnél, hanem az a szívás, hogy rendes katonai kiképzés nélkül kerülünk olyan katonák közé, akik másfél évig ezekkel foglalkoztak. Egy harci cselekményben még az operetthadsereg katonáinál is nagyobb eséllyel halnánk meg az első másodpercekben. Ez nekem azt jelenti, kidobtak a kukába.
És akkor még ne is utazzak ha már az országban mindenkinek lehet? Azonnal beadom a kérelmet, és remélem, míg a BM-től a HM-be átkerülök, addig megkapom az útlevelet. Hátha az adminisztráció lassabb, mint én leszek.
Hátha a sok Hadi Isten nem veszi észre, hogy kicseleztem őket.
Szereznem kell útlevelet.

Ez a leglényegesebb.

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://surrano.blog.hu/api/trackback/id/tr135800882

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

szepi79 2014.04.17. 09:56:56

"Szereznem kell útlevelet.

Ez a leglényegesebb."

inkább csajozzál :D

Martin Berghoffer 2014.04.17. 14:59:49

@szepi79, első ezen a néven: Tapasztalat teszi a mestert :D inkább olyannal próbálkozik ami nem beszél vissza :D

csorsza 2014.04.17. 20:43:30

Útlevelet könnyebbnek látszott szerezni, mint csajt :)

Rollende Landstrasse 2014.04.18. 12:46:17

Ez a két év csak a határőrökre vonatkozott, mert és a leszerelés után azonnal mentem egy hónapos vakációra külföldre.

Dvorszky határőr 2014.04.18. 14:44:29

@szepi79, első ezen a néven: @Martin Berghoffer: @csorsza: Mindegyikőtöknek igaza van egyenként is, meg a kommentek sorrendjében is. :))

@Rollende Landstrasse: Igen közben megtudtam, hogy ez valóban csak a határőrségre vonatkozott, meg azt is hallottam, hogy jó magaviselettel, meg meg ha valaki megbízható volt, ez alatt a két év alatt is kiengedték, de kérvényezni kellett,
:)
süti beállítások módosítása