Centi_30.jpg462

 

 

 

 

Február 12. Csütörtök

 

letter1-o.jpgEste levittem a konyha öltözőjébe a bakancsom és a radiátoron hagytam száradni, mivel tűzforró mindig, reggelre az orrának szép O alakja lett. Az eleje egészen a száráig felkunkorodott. Nem mentem szolgálatba, hanem bejelentkeztem kihallgatásra a zászlóshoz. Letettem az asztalára a surranóm és kértem, hogy soron kívül cseréltesse ki. A düh szép lendületesen terjedt szét az arcán, a tokája remegését a szemhéja utánozta, csak a hangja nem remegett.

Először türelmesen hallgattam, persze egy hülye faszkalap vagyok, aki még egy rohadt surranóra sem tud vigyázni, aztán felvilágosítottam a tegnapi nap eseményeiről, különös tekintettel a Kónya szerepére, aki belehajszolt a vízbe, annak ellenére, hogy én figyelmeztettem, ettől tönkremehet a bakancsom.

A tiszt azonnal magához hívatta az öregeket, leteremtette őket és biztosított mindenkit, két hétig nem mennek haza, a Kónyának pedig ezt még egy hónapig nem engedélyezi. Kicsit féltem a haragjuktól, no nem a szívatástól, hanem egy veréstől, de azért nem tudtam az örömöm véka alá rejteni, egész estig kajánul vigyorogtam rájuk. Kónyának elmondtam, hogy tegnap én próbáltam jóindulatúan figyelmeztetni a következményekre, de ez nem vigasztalta meg teljesen
Viszont kaptam egy alig használt, gyönyörű surranót.

süti beállítások módosítása