Centi_30.jpg195

 

 

 

Ma egy éve, hogy betoppant a családhoz káderezni két határőr tiszt. Akkor tudtam, meg, hogy nemsokára katona leszek.

 

 

November 6. Péntek


Reggel abból a képzetből riadtam, hogy a csöcsömet vissza akarja kérni a takarítónő.
Először kérleltem, hogy ne tegye, majd a hátam mögé bújtattam a csöcsét és közöltem, hogy sose láttam egyiket se, de ha neki van egy, a másikat nyugodtan hagyhatná nálam, ha megtalálom netán.
Gondját viselem, ne aggódjon.
Biztos jobb gazdája leszek, mint ő, aki mindenkinek mutogatja, mert az enyémet bizony nem nézhetné akárki, de erre bepöccent, hogy nem érdekli, mi a véleményem, azonnal adjam vissza, én meg erre a csöccsel menekülni kezdtem, de az lassú volt, folyton elesett és sírt.
A takarítónő összebeszélt a Zádori hadnaggyal, és együtt kergettek.

Na, ekkor keltett Anyu, hogy annyira nyugtalanul alszom, hogy a Buksi teljesen izgatott lett, azt hiszi, valami bajom van, sír és kaparja az ajtóm már egy ideje. Kirántottam magam az álomból, lassan összeszedtem magam és, hogy megnyugodjon, levittem Buksit sétálni.

A kis hülye persze, amint kinyitottam a ház kapuját, kiszaladt és már ügyet sem vetett rám, de valahogy mégis együtt mozogtunk, nem látszott rajta, de figyelte merre megyek és nagyjából arra jött ő is.

Szerettem az önállóságát, az őrkutyákkal való kapcsolatom óta még inkább. De olyan nagyon sok időnk nem lehetett sajnos, mert jönnöm kellett vissza. Ebből szinte biztosan tudhatom, hogy nem elnézték a könyvem, nem másét kaptam, hanem engem engedtek ki szabadnapra, csakhogy lehúzták délig. Persze így is rendes dolog, hogy egyáltalán kiengedtek, mert azért baj volt velem bőven az utóbbi időben.

Tegnap este meg felvettem a Depeche Mode legújabb lemezét. B. Tóth adta le a Poptarisznyában egyben, úgy, hogy nem beszélt bele. Eldöntöttem, behozom a walkman-emet a laktanyába, lukas időmben zenét hallgatok majd, ezzel is jobban le tudok majd válni a külvilágtól.
Sikeresen be is csempésztem, a Csüti nem nézett bele a táskámba. Hogy itt benn hova teszem, még nem volt világos, egyelőre, csak behajítottam a felső polcra.

walkman.jpg

Éjszaka F1-re tettek.
Már nagyon hideg kezd lenni, szerintem már mínuszok lehetnek, mindenesetre iszonyúan fázom. A téli felszerelést még nem lehetne felvenni, de ma Koltay saját hatáskörben engedélyezte, hogy a mikádóba beletegyük a bélést, de én még ezt sem érzem elégnek.
Pedig ennél több holmi már nem lesz rajtunk télen.
Csak a tányérsapkát cseréljük majd le usankára, meg kesztyűt vehetünk majd fel, de mást már nem.
Hogy fogom az igazi hidegeket kibírni? A beton, ami nemrég még szétégette a lábukat, most fagyos marokkal szorítja, legalább 10 fokkal hidegebb, mint a levegő.
Megint jár a sárga SAAB, méri a beton hőmérsékletét, mert a hajnali pára már ráfagy és csúszik.

A bejegyzés trackback címe:

https://surrano.blog.hu/api/trackback/id/tr685588660

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

sóskatáska 2013.11.06. 11:15:11

"Hogy fogom az igazi hidegeket kibírni?"
molinót fogsz húzni

króm nickel 2013.11.06. 12:25:51

A határon a drót mellett szerencsére nem volt megkötve az öltözködés. A mikádót még nyári éjszakákon is kivittük.
Télen mínusz 20 fokban 8 órát egyben lehúzni, az embertelen volt.

álfirkász · http://narancsosliba.blog.hu/ 2013.11.06. 12:54:02

@króm nickel: nekünk három órás volt a leghosszabb, de az őrtoronyban. Ahol nem volt torony, ott max. két óra volt engedélyezve.
Eszerint k. nagy szerencsém, hogy nem a határőrséghez kerültem.

A legrosszabb szerintem az volt a hidegben, hogy a bakancs, pláne havas időben, nagyon hamar kihűlt. És ott már hiába volt dupla sportzokni az emberen.

króm nickel 2013.11.06. 21:01:41

Igen, a csizma volt a leggyengébb pont. Kb 2 órát tartotta a meleget. A határőrségnél még csizma volt akkoriban. A szabályzat szerint -20 alatt max. 4 óra lehetett volna egyben, de sohasem tartották be.

Rollende Landstrasse 2013.11.07. 10:39:13

A téli estékből az maradt meg, hogy állandóan fázott a fülem. Hiába volt usanka, a fülvédőjét nem volt szabad lehajtani, pedig azt épp azért találták ki az oroszok. De ha így meglátott volna valaki... A laktanyához sokat kellett gyalogolni. Egy este, mikor tudtam, hogy nem találkozhatok senkivel, lehajtottam a fülvédőt, mert nagyon fáztam, de ez csak egyszer tettem meg.
süti beállítások módosítása