Centi_30.jpg149

 

 

 

 

 

December 22. Kedd


149 nap!!!!!

Leesett!!!!!!

centi4.jpg
Leesett az első nap, a centim pontosan 149 napot mutat, szolgálatba lépett!!
Minden korosztályombeli srácnak sugárzik az arca, egymás tenyerébe csapunk, ha találkozunk, eltűntek a sérelmek,a súrlódások, mindenki, minden olyan srác, akivel egyszerre vonultunk, és egyszerre szerelünk majd 149 nap múlva, végérvényesen és örökre a bajtársam lett. Ma minden MÁGUS az egymáshoz tartozás érzésében fürdött, olyan érzés ez, olyan öröm ez, ami alig fogható máshoz.

MÁGUS VAGYOK, CENTIM VAN ÉS BÁRKINEK AZONNAL MEG TUDOM MUTATNI, HOGY JÓL LÁSSA, MIKOR SZERELEK LE.

Este, az ágyamban fekve a mellemre fektettem a centim, a levágott darabot pedig sokáig forgattam az ujjaim közt. Majdnem sírva fakadtam attól a gondolattól, hogy napközben, miután levágtam, már-már épp a szemetesbe dobtam.
Akkor még nem látszott a jelentősége, csak amikor lendült a kezem, hasított belém a gondolat, hogy megint hűtlen vagyok, emiatt egyszerűen csak zsebre vágtam.
A hűtlenség érzése most rám tört nagy erőkkel újból, és egy hatalmas könnycseppel a szemem sarkában, zihálva ígértem meg magamnak és a mellemen fekvő centinek, hogy soha nem teszek ilyet, mindegyik elesett darabját hősi halottnak tekintem és ünnepélyes keretek közt, szolgálat teljesítése közben, a betonon helyezem örök nyugalomba. Repedésekbe, lépcsőkre, gépek futóművének belsejébe, vontatók fülkéjébe, rakterébe teszem majd, hogy évek múlva is előbukkanhasson az emlékem, az ő emléke, a ferihegyi szolgálatunk mementójaként.

Aztán órák múlva a párnám alá tettem őket, majd elmúlt az öröm feszültsége, ami néha egész testemben áramütésként futott végig, és a ki nem engedett sírás lassan belerángatott az álomba.

A bejegyzés trackback címe:

https://surrano.blog.hu/api/trackback/id/tr115622333

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Bambano 2013.12.23. 01:47:01

nem értitek ti ezt a centi dolgot...
először is nem 150 centi hosszú, mert az a dac kerék, a centi 100 centi hosszú, 150-től 50-ig tart. 50 alatt collostock, mert az igazi öregember már nem fárasztja magát centivel.

a centit 50-ig nem napközben vágják le, hanem a napi kiképzési feladatok után. nem dobálják el, hanem hazaküldik levélben, és ráragasztják a leszerelési pezsgőre.

50 alatt már reggel vágják, illetve egész nap reszelik körömreszelővel.

Bambano 2013.12.23. 01:51:02

ja, és nem leesik, hanem robban a 150.

(h)öreg 2013.12.23. 07:43:19

@Bambano: Az ötvenest éjszaka egy szertartás keretében eltemetjük!(Temettük)

Rollende Landstrasse 2013.12.23. 09:18:33

Nálunk néhányan pezsgősüveg oldalára ragasztották a levágott centiket, ami az utolsó napon pukkant.

Nekem is volt centim, de nem éltem a bűvkörében. Talán azért, mert naponta otthon aludtam, néha napokig nem vágtam, mert fontosabb volt, hogy az irodai munka után elérjem a buszt.

Dvorszky határőr 2013.12.23. 10:15:16

Hát igen, ahány ház, annyi szokás, de az igaz, hogy minél jobb beosztásban volt valaki, annál kevésbé számított, például Imre Gyula (surrano.blog.hu/2013/09/04/_283_nap_az_utolso_tango) raktárosként nagy ívben szart a centire, nem is volt neki.
De azért az az érzés, hogy lerobbant az első, aztán a többi, az leírhatatlan. :)

Bambano 2013.12.26. 02:46:20

@(h)öreg: nálunk anno a 150-et temették el... harckocsizó században voltam alapkiképzőben, akkor robbant a 150 a kiképzőknek. csináltak hozzá takaros kis koporsót, felmentek a sportkombinát mellé egy építkezésre, és a háká bikával eltemették.
süti beállítások módosítása